EQUIP

Valeria Garcés2022-11-10T12:52:59+00:00

VALERIA GARCÉS

Formació

Títol de Sociòloga a la Universidad Alberto Hurtado (UAH), Santiago de Chile.
Diplomatura en Meditació i Psicoteràpia a la UAH.
Formació com a Instructora de Mindfulness a l’Instituto Mindfulness, Santiago de Chile.
Títol de Psicòloga, Universidad del Pacífico (UPA), Santiago de Chile.
Postgrau en Sexualitat i Teràpia Sexual al Centro de Estudios de la Sexualidad, Santiago de Chile (CESCH.) .
Postgrau en Teràpia Sexual i de Parella a la Universitat de Barcelona.
Màster en en Teràpia Sexual i de Parella a la Universitat de Barcelona (en procés).

Sobre mi

Des de l’adolescència he tingut especial inclinació pels aspectes humanistes de la societat, la seva manera de funcionar, la diversitat dels éssers humans, les qüestions de gènere i la  sexualitat d’aquests. Aquesta inclinació per contribuir a una societat més justa i equitativa em van portar a iniciar els meus estudis en Sociologia l’any 2016, fet que em va aportar diverses eines. Nogensmenys, després d’exercir durant dos anys, vaig sentir la necessitat de profunditzar en l’ésser humà d’una manera més profunda i individual. 

L’any 2014 vaig iniciar els estudis en la carrera de Psicologia, en una universitat amb  orientació humanista transpersonal, partint des d’una mirada holística de l’ésser humà,  incorporant tant el món dels pensaments i les emocions com el treball amb el cos i  l’espiritualitat. Des de l’any 2018 he exercit la meva professió des d’aquesta perspectiva. 

Aquesta visió holística em va portar la profundització d’estudis específics en matèria de  sexualitat, ja que vaig comprendre que una sexualitat plaent pot generar alts graus de  benestar, tan personals com en vincles sexo-afectius.  

Amb la meva experiència en aquesta matèria he pogut observar, tant en homes com en dones i parelles, dificultats de diversa naturalesa per a comptar amb una sexualitat sana i plaent. He observat també que, tot i que la majoria dels homes mostren un interès genuí i entusiasme pels ideals que proposa feminisme, alhora, es troben desorientats i confosos. 

Aquests últims anys he tingut la sort d’acompanyar a diferents homes en aquest procés  d’adonar-se de com el sistema patriarcal reprimeix la connexió amb els seus aspectes més  vulnerables, i de com això els ha allunyat de viure l’experiència de gaudir d’una sexualitat  lliure i respectuosa amb si mateixos i les seves relacions. He observat en diverses ocasions  com l’estructura patriarcal ha provocat que moltes vegades se sentin frustrats per no poder  complir amb les expectatives sexuals que se’ls imposa, juntament amb la gran dificultat de  comunicar a la seva parella el que senten, el que necessiten, generant-los nivells alts  d’ansietat i frustració. 

Per tot això em sembla completament necessari que en aquesta època, que estem vivint un  canvi de paradigma tan important, existeixin espais segurs i lliures de judici on els homes  tinguin la possibilitat d’entendre’s i acceptar-se, per a després escollir més lliurement què és  el que volen per a la seva vida i com volen viure una sexualitat que tingui sentit per a ells. 

A mesura que he anat profunditzant en la meva professió i experiència com a sexòloga he  conclòs que és essencial incloure la parella a les teràpies, ja que es tracta d’una relació de  comunicació entre dos. Per aquesta raó vaig trobar la necessitat de buscar una especialització encara més definida en aquesta matèria, fet que m’ha portat a estudiar un postgrau en teràpia sexual i de parella a la Universitat de Barcelona. 

TERÀPIA SEXUAL 

Durant la meva feina com a sexòloga he comprès una cosa fonamental: entendre la sexualitat com un conjunt de fenòmens que abasten múltiples dimensions. Per tant, el primer que faig és descartar aspectes relacionats amb la salut física. Posteriorment, treballo en psicoeducació sexual enderrocant mites i creences limitants, sumant l’enfortiment de l’autopercepció i autoestima sexual. Alhora, observo com les persones s’estan relacionant amb els seus vincles sexo-afectius i quant segurs/es se senten amb ells, per després anar construint en conjunt modes de relacionar-se que els facin sentir més còmodes. Finalment, reuneixo tècniques i estratègies per a treballar amb les problemàtiques sexuals específiques. 

Tot i que la meva feina com a terapeuta sexual no es limita només a algunes disfuncions, els  principals problemes amb els quals treballo són: disfunció erèctil, ejaculació precoç, baix desig sexual i dificultat per a relacionar-se amb la masturbació i pornografia de manera saludable.

Este sitio web utiliza Cookies propias para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios, así como el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir que sean instaladas en su disco duro, aunque deberá tener en cuenta que dicha acción podrá ocasionar dificultades de navegación de página web. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies