Relacions no violentes i cures2024-06-11T13:06:11+00:00

GRUP DE RELACIONS NO VIOLENTES I CURES

Volem tornar a ser valents, on càpiga tot el bé i l’autenticitat que tinc en mi.
Aprendre a estimar i a estimar-me, poder vincular-me sanament.
Abraçar la meva fragilitat i nuesa, les diversitats que habito.
Compartir-nos l’ombra, les nostres pors, no aïllar-me, no fer mal.

Recupera la tendresa amb els altres, tindre cura, confiar.
Travesar acompanyat la incomoditat de mi mateix, el desconcert de ser home.
Busquem un vincle, un lligam, per deslligar-nos de la violència.

Espai Experiencial, formatiu i terapeutic per una abordatge responsable, colectiu i transformador de les violencies que hem exercit.

Objectius

  • Oferir un espai segur de treball grupal.
  • Fer-nos càrrec de la violència, aturar-la i responsabilitzar-nos. Observar i gestionar les nostres emocions i la dels altres. Cuidar i cuidar-nos.
  • Enfortir l’autoestima, les nostres xarxes afectives i vincles.
  • Explorar una mirada diversa de la masculinitat.

Metodologia

Partim del grup, un cercle de confiança i seguretat on establir un vincle que serveixi per deslligar-nos de la dominació que exercim i responsabilitzant-nos individual, grupal i col·lectivament. És un espai no d’urgència sinó d’aprofundiment de les nostres violències com a via per a un creixement i transformació personal.

Busquem l’experiència de cada persona i del seu propi recorregut per tal debuscar els punts comuns en tots els integrants. Fer-nos càrrec de la nostra biografia de la violència, com ens travessa en les nostres vides.

La principal eina serà la paraula, per tal d’anar teixint un relat i un treball amb aquesta, tant en grup obert com en petits grups, treballant en parelles o triades.

També volem treballar amb el cos, amb dinàmiques i exercicis corporals queens poden permetre prendre consciència des d’un altre llenguatge de la nostra posició de poder, de com mantenim el control en les nostres relacions i de les estratègies de regulació emocional. En aquest sentit, s’utilitzarà el joc, treball plàstic, escènic, debats, relaxacions, visualitzacions, escriptura, lectura compartida de textos, etc.

Proposarem una sortida anual o residencial per tal d’aprofundir en el treball.

Continguts

Nosaltres com a homes tenim l’empremta de la violència en les nostres vides. Us volem proposar acompanyar-nos junts en un camí de deslligar-nos d’aquesta violència patriarcal i redefinir el nostre poder i la nostra fragilitat. Aquest grup d’homes es una oportunitat per revisar a un nivell profund aquesta empremta, abordar aquesta incomoditat i confiar en un camí de transformació entre homes.

La violència és una experiència que ens travessa a tots i totes. És una estratègia de dominació i regulació basada en el poder i, per tant, cal explorar i identificar quin grau de dominació podem exercir. No sempre en som conscients i, per tant, en els nostres vincles i xarxes afectives podem estar exercint aquesta violència a molts nivells. Els homes, socialitzats dins la masculinitat hegemònica,tradicionalment hem exercit una violència sistemàtica cap a les dones i cap a altres col·lectius no normatius, però també cap altres homes i a nosaltres mateixos.

Com a homes, la presa de consciencia i responsabilització de la violènciaque exercim es clau per a un treball personal i d’autoconeixement, permillorar la relació amb la nostra xarxa afectiva i vincles, així com perinvolucrar-nos en un món més igualitari i just. Creiem que no revisar lesnostres formes de vincular-nos i regular-nos a través de la dominació ensaïlla i ens fa ser poc responsables amb la cura dels altres i amb nosaltresmateixos.

Volem oferir un grup de suport i transformació entre homes on puguem senyalar tots aquests tipus dominacions i controls i fer-nos càrrec per tal d’establir noves  millors formes d’estar vinculats amb d’altres, ambnosaltres mateixos i en la societat en general. Proposem un grup per adesfer-nos del lligam de la violència dels homes i refer uns lligams sans ipositius amb nosaltres mateixos i la nostra xarxa afectiva.

La violència s’exerceix en relació, i se surt d’ella en relació.

Proceso

Primera etapa

Any on podem construir a través del grup un espaisegur, un lligam saludable i una mirada a nosaltres mateixos idels altres compassiva i empàtica mentre alhora anemreconeixent què és i quin paper té la violència en les nostresvides i relacions.

Segona etapa

Any d’aprofundiment en els vincles del grup i en la revisió de les violències exercides.

GRUP EN ACTIU

Trobades de febrer a desembre de 2024, dos dimarts al mes de 18.30 a 20.30 en Espai Uno.

Les inscripcions al grup estan obertes.

INSCRIPCIONS

Aquests són els passos per inscriure-t’hi:

1. Omplir el formulari i venir a una presentació

Emplenar el formulari en http://bit.ly/entrehomes-inscripcions. Quan completis el formulari, t’enviarem la informació del grup (enfocament, continguts, dates, preus…). Pel grup online no tenim previstes més presentacions, per això només cal que ens enviïs el formulari completat.

2. Entrevista individual

Després d’enviar-nos el formulari t’enviarem un mail on podràs demanar hora per fer una entrevista individual amb el tutor del grup. Servirà perquè et coneguem amb més profunditat, saber la teva situació i què et porta aquí. També és un espai perquè ens coneguis més tu i ens preguntis tot el que vulguis.

3. Fitxa de dades personals i pagament

Un cop feta l’entrevista, l’últim pas és omplir la fitxa de dades personals per donar-te d’alta al grup i fer el primer pagament per transferència bancària. Només considerarem reservada la teva plaça quan rebem el teu justificant de la transferència per mail.

Este sitio web utiliza Cookies propias para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios, así como el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir que sean instaladas en su disco duro, aunque deberá tener en cuenta que dicha acción podrá ocasionar dificultades de navegación de página web. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies