Meraki: la família al centre2024-01-17T11:55:57+00:00

MERAKI:

LA FAMÍLIA AL CENTRE

Amb el suport de:

Neix de la voluntat d’enfortir i nodrir els Grups de Gestió de Responsabilitat Parental (GGRP) del Sistema Penitenciari Català, donant suport al desenvolupament de les activitats d’enfortiment i arrelament familiars.

Treballem amb:

  • Mares i pares que compleixen una pena privativa de llibertat
  • Les seves famílies
  • Professionals vinculats amb projectes de parentalitat

On: Als 9 Centres Penitenciaris (CP) de règim tancat de Catalunya i a la seu de règim obert de Barcelona.

CP BRIANS 1 · CP BRIANS 2 · CP MAS ENRIC CP QUATRE CAMINS · CP PUIG DE LES BASSES CP PONENT · CP LLEDONERS · CP JOVES · CP DONES BCN · ASSEP BCN

Objectius:

1. Posar en el centre les necessitats de les mares i pares intern@s i de les seves famílies dins els processos de reinserció comptant amb les seves veus i opinions durant tot el projecte.

2. Crear accions i recursos artístics, pedagògics i terapèutics de qualitat des de l’escolta, la participació i l’expertesa.

3. Recolzar els professionals que formen part del Sistema Penitenciari amb professionals externs experts en treballar els rols de parentalitat, les relacions familiars i la infància mitjançant l’art, la pedagogia i la teràpia.

4. Reconèixer i visibilitzar el paper essencial de la família per l’equilibri i l’enfortiment social tant a dins com a fora del sistema penitenciari.

5. Crear una metodologia de treball transversal i participativa que fomenti experiències d’enriquiment multidireccional per tots els agents implicats.

ALIANCES

Líder del projecte i responsable dels eixos artístics i pedagògics

Crea, produeix i executa projectes a través de l’art i la pedagogia fomentant vincles sans, respectuosos i de qualitat entre famílies, professionals i institucions.

Responsable de l’eix terapèuic Mares i Famílies

Forma i facilita acompanyaments familiars, espais de criança i grups terapèutics per recolzar el vincle entre les mares i els seus fills i filles en espais de seguretat i llibertat través de l’escolta mútua.

Responsable de l’eix terapèutic Pares

Genera espais per a la transformació personal i social dels homes. construint masculinitats igualitàries, saludables i responsables per tal d’erradicar les violències masclistes

Teballem de forma transversal i participativa amb:

  • Pares i mares internes i les seves famílies
  • GGRP
  • CoP de Parentalitat
  • ASSEP
  • Direcció General d’Afers Penitenciaris SMPRAV

EIXOS DE TREBALL

EXPERIÈNCIES DE RESPONSABILITAT PARENTAL

Els Grups de Gestió i Responsabilitat Parental dels diferents CP trien quina activitat familiar volen desenvolupar amb el nostre recolzament amb l’objectiu d’enfortir el grup i a la vegada oferir una experiència familiar profunda, de qualitat i pensada per les seves necessitats.

Tipus d’activitats:

  • Encontres familiars dins i fora dels CP
  • Espectacles, tallers i accions artístiques
  • Xerrades, formacions i espais de debat
  • Acompanyament a infants i famílies
  • Vinculacions amb els àmbits educatius, artístics i esportius dels Centres Penitenciaris

EXPERIÈNCIES DE REGULACIÓ EMOCIONAL

Projecte Nius & EntreHomes & La Melica creen una aliança estratègica per dur a terme una prova pilot.

Objectiu: crear espais d’encontre amb grups de mares, pares, familiars i professionals, per treballar com abordar les relacions familiars dins l’àmbit penitenciari i com comunicar als menors i al seu context social l’existència d’un referent adult privat de llibertat.

1 GRUP DE MARES dins de CP 10 sessions

2 GRUPS DE PARES dins dels CP 10 sessions per grup

1 GRUP DE FAMÍLIES Medi Obert 4 sessions

6 CÀPSULES VIVENCIALS amb PARES d’1’5h de CP

EXPERIÈNCIES ESCÈNIQUES FAMILIARS

Mentoria artística de les produccions escèniques creades dins els Tallers de Teatre dels CP, enfocades a l’infància i que participen en el Festival “Trencant la quarta paret”.

Objectiu: reforçar les experiències artístiques familiars de qualitat dins els Centres Penitenciaris i d’aprofundir amb l’univers de la infància a través de l’art.

1· SESSIÓ DE FORMACIÓ Arts en l’infancia ?

2· MIRADA EXTERNA de les produccions ?

3. DEBAT FAMILIAR en el Festival

Este sitio web utiliza Cookies propias para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios, así como el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir que sean instaladas en su disco duro, aunque deberá tener en cuenta que dicha acción podrá ocasionar dificultades de navegación de página web. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies