Grup de pares EntrePares2024-05-15T13:15:58+00:00

GRUP DE PARES “ENTREPARES”

Aquesta proposta representa una resposta a una demanda social que rarament s’aborda: la necessitat que sentim molts homes en ser pares, quan ens trobem amb un buit de paternitat. EntrePares és un punt de trobada, de suport càlid i respectuós, on elaborar junts l’arribada i l’acompanyament dels nostres fills i filles, el nostre lloc a la família i a la col·lectivitat.

Des de la nostra experiència com a homes, pares, terapeutes i educadors hem sentit i vivenciat la manca que hi ha en l’àmbit de la paternitat i en pràcticament tots els àmbits que impliquen la masculinitat. La manca d’espais compartits i de complicitat entre nosaltres en condició de pares. La rigidesa d’una cultura que ens dóna rols als quals ens hem d’adaptar com a fills, com a homes i com a pares. Sovint, no sentim que estiguem sent íntegres, veritables, i amb respecte cap a allò que som aquí i ara.

Tant la parella com la paternitat poden suposar experiències revolucionàries a nivell personal i alhora grans reptes personals. Avançar en qualsevol d’aquests camins, des de l’habitual manca de referents positius i la soledat que tradicionalment acompanya la masculinitat, pot resultar fatigós i implicar en molts casos l’autoreferència. Tot això comporta una enorme possibilitat de perdre la perspectiva o de sortir de context.

La proposta és un acte d’honra i reconeixement cap a la paternitat d’on venim i de creació constant de la paternitat cap a la qual anem. Un procés guiat on capbussar-nos en dinàmiques vivencials sobre els grans temes de la paternitat, on compartir recursos i informacions, i sobretot on contactar i elaborar les vivències que ens travessen a cada moment a cadascun de nosaltres.

Grup d’acompanyament a homes que estan en procés de convertir-se en pares i també pares amb fills/es de fins a 10 anys.
Benvingudes totes les expressions de paternitat.

Objectius

  • Crear un espai de seguretat per a homes pares on poder compartir vivències i inquietuds relacionades amb la paternitat mitjançant l’estructura del cercle i de dinàmiques vivencials.
  • Crear una xarxa de suport i suport mutu entre pares.
  • Revisar i replantejar introjectes i creences sobre la nostra masculinitat, la nostra paternitat i la idea de parella.
  • Compartir coneixements i eines pràctiques sobre temes com ara la criança de les nostres criatures, gestió emocional i altres emergents que puguin sorgir al llarg de les sessions.

Metodologia

Aquesta és una proposta teoricovivencial i per desenvolupar-la ens basarem en les eines que ens ofereix la nostra experiència vital en l’àmbit de la teràpia, de l’acompanyament a escoles actives i com a pares.

A nivell terapèutic, partim del treball sistèmic, la teràpia Gestalt i el treball corporal, treball amb el nen interior i la codependència.

El format serà semi estructurat, ja que si bé partim d’una estructura amb certs temes que ens semblen llocs comuns a les diferents paternitats, romandrem oberts i permeables a l’expressió i la necessitat del grup, treballant de manera transversal tots aquests temes que travessen de ple la paternitat i de la masculinitat.

Continguts

La paternitat ens posa en contacte directe amb la infància i l’adultesa. Pot ser com una porta dimensional que ens transporti cap enrere, cap al nen que vam ser un dia i que segueix viu dins nostre, i cap al pare que d’una manera o altra vam tenir. Del pare que va tenir aquell pare i així successivament. En aquest viatge podem connectar amb antics coneguts: potencialitats, introjectes, pors, dolors, creences, alegries o somnis.

Aquesta mateixa porta també ens pot transportar cap endavant. Allò que imagino que un home o un pare ha de ser: la imatge, l’ideal, la projecció. Tots aquests moviments cap endavant i cap enrere de vegades ens impedeixen veure què hi ha ara, allò que sóc ara. El nen, l’home, el pare que expresso en aquest moment.

El cercle serà una invitació a explorar aquests paisatges interns.
Prendre i honrar la paternitat de què vinc.
Prendre consciència de l’ideal cap al que vaig.
Acceptar el lloc que ocupo ara.

Ser pare implica ser canal de la Vida perquè la Vida succeeixi en un altre ésser i, eventualment, tenir cura d’aquest ésser el temps necessari. Això implica conèixer i relacionar-se amb la infància. La mirada que us proposem és una forma revolucionària d’entendre la infància. Entendre-la no com un pas previ a l’adultesa sinó com un estat de ser vàlid per si mateix. Un tresor davant el qual poder meravellar-se, reflectir-se i sentir l’amor en estat pur.

GRUPS EN ACTIU

Actualment tenim 2 grups de pares en funcionament:

Presencial

Trobades d’octubre al juny de l’any següent, dos dilluns al mes de 18:30 a 21:00 a l’Espai Cosmos Gràcia.

Les inscripcions pel grup de pares presencial del curs 2024-25 estan obertes en aquest link.

La previsió és arribar al número màxim d’inscrits i tancar les inscripcions al juliol 2024.

Online

Trobades de gener a desembre, dos dilluns al mes de 18:30 a 20:00 per Zoom.

Actualment encara tenim places per formar part del grup del 2024.

INSCRIPCIONS

Aquests són els passos per inscriure-t’hi:

1. Omplir el formulari i venir a una presentació

Pel grup presencial, pots trobar la data i l’horari de la següent presentació al formulari http://bit.ly/entrehomes-inscripcions. Quan completis el formulari, t’enviarem la informació del grup (enfocament, continguts, dates, preus…). Pel grup online no tenim previstes més presentacions, per això només cal que ens enviïs el formulari completat.

2. Entrevista individual

Després d’enviar-nos el formulari (i venir a la presentació en el cas del grup presencial), t’enviarem un mail on podràs demanar hora per fer una entrevista individual amb el tutor del grup. Servirà perquè et coneguem amb més profunditat, saber la teva situació i què et porta aquí. També és un espai perquè ens coneguis més tu i ens preguntis tot el que vulguis.

3. Fitxa de dades personals i pagament

Un cop feta l’entrevista, l’últim pas és omplir la fitxa de dades personals per donar-te d’alta al grup EntrePares i fer el primer pagament per transferència bancària. Només considerarem reservada la teva plaça quan rebem el teu justificant de la transferència per mail.

Este sitio web utiliza Cookies propias para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios, así como el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir que sean instaladas en su disco duro, aunque deberá tener en cuenta que dicha acción podrá ocasionar dificultades de navegación de página web. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies