Grup d’homes “Refent-nos homes”2022-12-19T18:46:00+00:00

GRUP D’HOMES “REFENT-NOS HOMES”

Proposem aquest espai en forma de procés on un grup d’homes ens endinsarem conjuntament a fer una revisió vivencial de la nostra experiència de ser homes. Una invitació a “conspirar” la masculinitat. Literalment, a respirar-la junts.

Respirar junts les ferides que carreguem,
les seves creences subjacents,
la nostra vulnerabilitat,
les pors que ens envaeixen,
els bloquejos enquistats als nostres cossos,
les incerteses que ens visiten…
Així com la nostra força,
el nostre suport mutu,
l’entrega cada vegada més gran,
el compromís amb conquerir
el regne dels nostres cors…

Potser el que ens fa mal sigui fruit de tants mandats patriarcals de l’home totpoderós que ens ha empès a anar més enllà dels nostres límits, a no escoltar-nos i a no veure l’altre o l’altra. O potser té a veure amb no haver trobat referents masculins o espais amb altres homes amb els quals poder transitar certes emocions, estats de consciència o experiències significatives en el nostre procés de desenvolupament com a homes.

Què vol dir ser home avui?

És difícil i fins i tot contraproduent donar una simple i única resposta. No obstant això, estem segurs que, a molts de nosaltres, ens ajuda a indagar al costat d’iguals des del permís, l’entrega i la calor que ens podem donar al caminar.

Entre l’agonia del patriarcat, que batega moribund als nostres cossos, i una masculinitat saludable, hi ha un camí. Aquí us oferim un espai per descobrir-ho i transitar-ho plegats, en companyia d’altres homes.

Després d’anys d’exploració, proposem viure un procés íntegre amb aquestes tres etapes principals, que nosaltres dividim en tres anys o cursos acadèmics:

MÒDUL 1

“CAP A L’HOME INTEGRAL”

L’home que s’accepta a si mateix, que s’atreveix a explorar el món interior i a mostrar-se davant dels seus companys. L’home que es permet experimentar-se per complet, que és capaç de reconèixer la seva força, de deixar-se veure i sostenir quan és vulnerable. Aquell que mira amb el cor despert el seu company, que aprèn a tractar-se bé i acollir com les dificultats que poden sorgir a la seva vida. El viatge cap a l’home integral és aquell en què afluixem la nostra cuirassa i aprofundim en nosaltres mateixos, sostinguts per la nostra tribu.

Aquest és un any de revisió i reconstrucció de la relació amb els homes i els mandats que ens empresonen. Posarem especial atenció als nostres referents masculins, així com en l’home que som, sempre integrant la tríada cos-instint, cor i ment.

MÒDUL 2

“CAP A L’HOME TRANSCENDENT”

Quan hem après a sostenir-nos i a gestionar el nostre món interior, a netejar i curar les nostres ferides com a homes, comencem a ser capaços de “veure” aquells o aquelles que no tenen els nostres privilegis, d’empatitzar amb les dones com a individus i com a col·lectiu, amb els “altres” homes i altres diversitats… Podem escoltar el dolor i l’enuig que ha causat el sistema patriarcal sense haver de sortir corrents o defensar-nos, sense haver de justificar-nos. I ja no des del “nen bo” o el “sacrificat”, sinó des del viatge cap a l’home que transcendeix.

Un any per indagar en la masculinitat des dels feminismes, endinsant-se en el reconeixement dels privilegis i les violències des d’una responsabilització que, encara que de vegades sigui incòmoda, ens allibera i ens apropa a una comprensió més profunda de les dinàmiques de gènere.

MÒDUL 3

“LA MASCULINITAT AL SERVEI DE LA VIDA”

La via del servei és la via natural quan un se sent més sa i satisfet amb ell mateix i alhora està en sintonia amb els altres éssers que l’envolten. L’home ha après a estimar-se i a escoltar-se profundament, i amb això està disponible per estimar i escoltar els altres: d’aquesta escolta emana una acció profunda i amorosa.

Un any per descobrir de quina manera podem contribuir nosaltres com a homes a afavorir un món més sa, més humanitzat, menys patriarcal i més en relació amb la natura. Un any de creativitat, servei i pràctica de donar i compartir sense oblidar-se d’un mateix.

“Que el viatge d’autodescobriment de l’home que portem a dins sigui una feina individual, no vol dir que ho hàgim de fer sols. El camí per reconciliar-nos i enfortir una manera nova de ser homes inclou la necessitat de recuperar l’esperit de comunitat entre homes”

Daryl Sharp

INSCRIPCIONS

Els grups fan trobades cada dues setmanes, començant a l’octubre i acabant al juny de l’any següent.

En aquests moments no s’accepten noves inscripcions als grups d’aquest curs 2022-23.

Les places per formar part dels grups del curs 2023-24 s’obriran al maig 2023.

Este sitio web utiliza Cookies propias para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios, así como el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir que sean instaladas en su disco duro, aunque deberá tener en cuenta que dicha acción podrá ocasionar dificultades de navegación de página web. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies