ADRIÀ SONET
Formació
Màster en Globalització, Desenvolupament i Cooperació, Universitat de Barcelona. Treball de Fi de Màster sobre grups d’homes (2021-2022)
Formació en Teràpia Gestalt, Espailúdic Escola Gestalt de Catalunya (2018-2021)
Projectes locals i internacionals coordinats:
– Codi 3b6i: Drets Humans en acció glocal: projecte d’Aprenentatge Servei en 3 instituts públics de Barcelona per aprendre sobre Drets Humans.
– Game On, inclusion through educational game design: projecte internacional sobre l’ús del disseny de jocs en grups com a eina per a fomentar la inclusió social.
– Agora’: projecte europeu que inclou una investigació sobre discriminacions de gènere en espais públics i un manual amb activitats per treballar la prevenció de discriminacions de gènere entre joves.
Formacions internacionals facilitades: http://trainers.salto-youth.net/AdriaSonet/
Sobre mi
Vaig estudiar química a la universitat per lleialtat familiar, d’això me n’he adonat amb els anys. Després d’estar un temps viatjant buscant-me, vaig veure clar que volia dedicar-me a l’àmbit de l’educació social. Vaig topar amb el programa Erasmus+ i vaig aprofitar les possibilitats que oferia, tant per formar-me jo com per crear projectes de temes que em semblaven rellevants, amb gent inspiradora. Allà va començar el meu camí d’autoconeixement i revisió. Des de llavors, lo personal i lo professional van de la mà i estan en sintonia.
Connectar amb el meu cos a través del Contact Improvització va ser sanador. Abans, “utilitzava” el meu cos, com si fos una eina. Mica en mica, el vaig començar a sentir, i amb això, a poder escoltar-me i cuidar-me tenint en compte el que em diu. Em va semblar tant potent i necessari que més persones visquessin aquest procés, que vaig començar a crear projectes formatius subvencionats que tinguessin aquest objectiu.
Estirant del fil de l’autoconeixement a través del cos, vaig començar la formació en teràpia Gestalt. El stage de sexualitat del segon curs em va mostrar una escletxa que no hi havia mirat fins llavors: relacionar-me amb homes més enllà de lo competitiu o lo lúdic, permetent-me fer-ho des de la vulnerabilitat, l’honestedat i l’autenticitat. Amb la voluntat d’explorar més en aquesta direcció, vaig entrar al grup “Refent-nos homes”, sent un procés alliberador i reparador.
Ara contribueixo a la missió d’EntreHomes des de la sala de màquines, gestionant projectes i subvencions sobre masculinitats des d’una mirada feminista i interseccional, amb la voluntat que més homes visquin la masculinitat de forma més sana.