EQUIP

Rai Crespí2022-10-05T09:06:00+00:00

RAI CRESPÍ

Psicoterapeuta individual, de parella i grups. Formador i supervisor de professionals en matèria de masculinitats.

Llicenciat en Antropología Social. Terapeuta Gestalt, corporal integratiu (TCI), constel·lador familiar. Programa SAT del Dr. Claudio Naranjo. Format en Codependència i nen@ interior. Postgrau en Sexualitat. En formació en Trauma “Somatic Experiencing”. Docent i tutor de Terapia Corporal Integrativa. Cofundador d’Espai Comú (teràpia de parella). Co-productor de “Créixer en tribu: Festival de criança respectuosa”. Director de l’Espai Cosmos de Gràcia i Poblenou.

Formació

Llicenciat en Antropologia Social i Cultural per la UAB
Format en Teràpia Gestalt (Espai Gestalt, Centro Gestalt de la Sabana [Bogotà] i Institut Gestalt Barcelona)
Membre titular de l’Associació Espanyola de Teràpia Gestalt (AETG)
Format en Teràpia Corporal Integrativa a l’Espai TCI Barcelona
Format en Constel·lacions Familiars a l’Insitut Gestalt Barcelona
Format en Psicoteràpia Integrativa en el Programa SAT del Dr. Claudio Naranjo (Argentina i Espanya)
Format en Abordatge Terapèutic de la Sexualitat amb Albert Rams
Format en Perspectiva de Gènere amb la Generalitat de Catalunya
Format en Atenció a Homes que exerceixen Violència de gènere amb l’Associació d’Homes per la Igualtat de Gènere
Format en Teatre Social amb Héctor Aristizabal (Espanya, Guatemala, Colòmbia i Bolívia)
Meditació Theraveda i Shivaísme Tàntric del Cachemire
Format en Atenció i Intervenció en víctimes d’abusos sexuals per l’associació Conexus
Format en Psicologia de l’Autorealització de l’Antonio Blay Fontcuberta

Procés d’ajudantia de la Formació en Teràpia Gestalt a Espai Gestalt
Procés d’ajudantia en el Programa SAT del Dr. Claudio Naranjo de Psicoteràpia Integrativa

En perspectiva de gènere i de masculinitats, des del 2008 he treballat en diferents projectes i associacions:
– Projecte Canviem-ho, Servei d’Atenció a Homes per a la promoció de relacions no violentes (SAH). Ajuntament de Barcelona
– Associació per la Promoció de la Convivència i la Igualtat (APCI) – Mesures Penals Alternatives
– Espais per la Igualtat
– El Safareig, Grup de Dones Feministes de Cerdanyola del Vallès
– Associació Enruta’t
– Fil a l’Agulla

Sobre mi

Des del 2008 em dedico al treball de gènere i masculinitats, i des del 2011 exerceixo com a terapeuta humanista. La meva trajectòria professional en l’àmbit terapèutic està molt lligada als meus processos vitals i personals.

Als 18 anys, després d’una crisi personal i existencial potent, vaig entrar al món de l’autoconeixement per una necessitat gairebé de supervivència. Provenia dels moviments socials i vaig endinsar-me en algunes corrents espirituals i en la meditació, que em van tocar profundament, generant comprensions que em deslliuraven de la dicotomia bo/dolent i de les lluites internes en les que em sentia tan lligat. Poc després, la psicoteràpia em va ajudar a aterrar aquelles comprensions i elaborar-les en el meu dia a dia. En la Teràpia Gestalt vaig trobar un espai segur, confrontador i de responsabilitat per desentrellar el meu malestar, aprenent a escoltar-me més i a prendre consciència dels bloquejos emocionals, cognitius i corporals que m’arrossegaven a la desconnexió de mi mateix i dels altres. L’autoconeixement és un camí llarg que sembla no tenir final i en el que sempre van sortint noves comprensions, triomfs i dificultats. Aquí seguim.

En un llarg viatge de tres anys per Amèrica vaig veure clarament l’alegria i la bellesa d’acompanyar altres persones, amb humilitat, des d’on soc i des del que sé. Honestament, em sento privilegiat de ser testimoni dels processos de les persones que confien, que s’obren i que encaren amb valor i sinceritat les seves vides.

El treball amb homes i amb la meva pròpia masculinitat ha passat per diferents fases. En una primera, la meva dedicació estava orientada a eradicar el masclisme a través de la pedagogia i el treball personal. L’auto-anàlisi de com el patriarcat actua en mi i els altres homes en molts àmbits, generant privilegis i violència a través de models tancats, va ser la tasca principal que m’empenyia en aquest camp. Poc després, vaig tenir la oportunitat d’aprofundir i descobrir un subtil teixit de dolor, por, culpa i aïllament quan em mirava com a home.

El treball com a home, en aquest sentit, m’ha portat a reconciliar-me amb certs aspectes interns per posar-los al servei de l’altre, i a reconciliar-me també amb les figures masculines de la meva vida, lliurant-me de la distància, el judici subjacent i l’anhel del bon-home. Així, entre l’ideal de ser un bon nen i el manament patriarcal de l’home totpoderós i dominador, vaig trobant-me a mi, amb la meva sensibilitat, cura i vulnerabilitat, però també amb la meva força, fermesa i claredat. Una manera de ser home que integra el món dels afectes, l’intel·lecte, i la vessant corporal, social i espiritual.

Des de llavors he estat acompanyant altres homes a parar i mirar-se, escoltar-se i iniciar viatges d’autoconeixement. Crec fermament que en temps tant convulsos i de canvis paradigmàtics, calen espais segurs on poder desaprendre tota mena de condicionaments i començar a mirar-se amb atenció i amor, sigui el que sigui el que veiem, alhora que anem assumint més responsabilitat en la nostra vida i les nostres relacions.

Des de fa uns anys, i més encara amb l’arribada de la nostra filla Jade, el tema de la paternitat en els homes m’ha despertat molt d’interès. Fruit d’un viatge personal intens, amb molts moviments, veig també en els altres homes que la paternitat és un moment vital que es presenta com una oportunitat a afrontar.

Terapeuta individual, parella i grups. Membre de l’equip terapèutic de l’Espai TCI Barcelona, docent i tutor de la formació de Teràpia Corporal Integrativa (Espai TCI Colòmbia). Docent de la Formació en Sexualitat Integrativa (ESPAI TCI). Co-fundador d’Espai Comú – Teràpia de Parella. Col·laborador de l’equip terapèutic d’Acompanyament Familiar. Terapeuta convidat a Prisma Consciente (Bogotà, Colòmbia).

Este sitio web utiliza Cookies propias para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios, así como el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir que sean instaladas en su disco duro, aunque deberá tener en cuenta que dicha acción podrá ocasionar dificultades de navegación de página web. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies