EQUIP

David Sarmiento2023-03-29T08:47:56+00:00

DAVID SARMIENTO

Formació

Diplomat en Infermeria per l’escola superior Augusta Akademie Pflegeschule der Ev. Stiftung a Alemanya. (col·legiat núm: 009132), especialització en Unitat de Cures Intensives.
Terapeuta Gestalt al Cercle Gestalt de Barcelona.
Format en el Programa SAT per la Fundació Claudio Naranjo. Psicologia dels eneatips.
Format en acompanyament al dol Programa DOL d’Assumpta Mateu.
Movimient Auténtic amb Betina Waissman i Andrés Waksman (Alas).
Formació en Aspectes etics en l’atenció al final de la vida amb Montserrat Esquerda (Institut borja de bioètica Universitat Ramon Llull).
Estimulació basal per Internationale Förderverein (Alemanya).
Realització de Espacios nacientes amb Cherif Chalakani.
Curs El Budisme: de les arrels doctrinals, a l’experiència viscuda; amb Agustí Paniker (Universitat Rovira i Virgili).
Practicant de Meditació.
Procés d’ajudantia de la Formación en Terapia Gestalt al Cercle Gestalt.
Monitor i formador de lleure infantil i adolescent amb més de 8 anys d’experiència a Escola de l’esplai de Tarragona i a l’esplai Sant Pau.

Sobre mi

Actualment dedico el meu temps a l’acompanyament terapèutic a través de la Teràpia Gestalt i exerceixo d’infermer a la Unitat de Cures Intensives d’un centre hospitalari. Practico la meditació i la disciplina del Moviment Autèntic, eines que m’aporten benestar i continuïtat en el meu desenvolupament personal. Actualment sóc facilitador del Círculo de Hombres de la Comunidad educativa integradora de la Fundación Claudio Naranjo a Tarragona i dirigeixo el programa de ràdio “Viatge conscient” a Radio Morell.

Fent una mirada enrere em costa fixar quin ha estat el punt d’inflexió que ha fet que m’acabi dedicant a l’acompanyament a les persones. Ben aviat, en la meva tasca com monitor de lleure amb infants i adolescents, i posteriorment exercint d’infermer, l’acompanyament hi ha estat molt present. A més, l’ofici d’infermer m’ha confrontat a molts nivells, no només amb mi mateix, sinó també la manera com em relaciono amb els pacients.

A partir d’aquí, vaig iniciar un procés personal que m’ha portat a treballar aspectes de conducta i relacionats amb el caràcter, així com aspectes vinculats amb la meva masculinitat i la idea que tenia de l’home, segons els cànons patriarcals amb els quals hem estat educats. Aquest treball profund em va ajudar a veure les meves mancances, els condicionants socials i familiars. Ara per ara, m’hi sento reconciliat, podent acollir el meu dolor i el dels altres.

Les cures intensives també m’han apropat al contacte amb la vulnerabilitat humana i també en la meva. En l’actualitat, m’estic especialitzant en l’acompanyament a la mort i final de la vida. L’esperit de cerca i l’ànim de treballar aspectes cognitius, emocionals, corporals i espirituals defineixen la persona que sóc avui, a més del compromís i l’actitud de continuar en aquesta direcció.

Este sitio web utiliza Cookies propias para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios, así como el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir que sean instaladas en su disco duro, aunque deberá tener en cuenta que dicha acción podrá ocasionar dificultades de navegación de página web. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies